91

Wednesday, February 3rd 2010, 6:12am

ale jak mam okres ochronny nie moge farmic?? potem jest jakas ochrona ze np top 1 nie moze zaatakowac takiego nobka jak ja?? :D
  • Go to the top of the page

toratora

SGO s2 s4 s5

Server: 3

92

Wednesday, February 3rd 2010, 7:32am

Na okresie ochronnym Ty możesz farmić, jednak nie tych co też mają ochronkę,
A później ochroną jest lojalność.
Każde cierpienie ma swój kres. Dobro i zło muszą istnieć obok siebie, a człowiek powinien dokonywać wyboru - Mahatma Gandhi

93

Wednesday, February 3rd 2010, 9:14am

mam 5 farmerów kogo mam tym atakowac bandytów co maja po 3 ptk?? czy graczy ??musze wysylac na slepo?? jak chce farmic to wysylac na grabiez czy atak ?? cos to zmienia jesli chodzi o przejete surowce??poslalem 5 na grabiez i juz ich niemam dostali w dupe;/ co musze zrobic zeby miec tych szpiegó??

This post has been edited 3 times, last edit by "gucioboss" (Feb 3rd 2010, 9:57am)

miy

Katowski Topór

94

Wednesday, February 3rd 2010, 10:56am

Farmerzy nadają się wyłącznie do przerzucania widłami siana ewentualnie wydobywania innych surowców. W najlepszym wypadku jako wojsko do obrony (mogą komuś wrazić te widły między oczy). W ataku są tak kiepscy, że sami się potykają o własne nogi lub walą łbem w mur i padają na miejscu trupem. Jako kowboj zrób sobie najtańszą jednostkę atakującą czyli najemnika i tym w miarę możesz farmić - przynajmniej na samym początku gry.
Pozdrawiam.
Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem jest liczbą człowieka

A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć...

pitt47

Rekrut

Server: 12

95

Wednesday, February 3rd 2010, 5:27pm

dokladnie wczesniej robilem farmerow na ilosc i puszczalem grabic na wioski bandyckie i sie dziwilem dlaczego pomimo ze w wiosce nie ma obronu ci mi gineli(walili glowami w mur:)...najtanszy najemnik do grabienia ale piechta jest bardzo wolna...jak dojsziesz do kowboi polecam ich(nie do ataku na wroga bo tez beda gineli jak muchy)prawie 2.5 raza szybsi od piechoty pozdr.

jak chcesz farmic to grabiez

This post has been edited 1 times, last edit by "pitt47" (Feb 3rd 2010, 5:28pm)

Yeti

Rekrut

Server: 4

Alliance: Brifin

96

Sunday, February 7th 2010, 11:55am

czy w każdej nacji budynki kosztują tyle samo?
np.
czy w indianach koszary kosztują tyle samo co koszary w kowbojach??
:monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster::monster:

Olchu

Rekrut

Server: 10

97

Sunday, February 7th 2010, 12:32pm

{porównując odlewnię armat}

tak są w takiej samej cenie

hattrick.org - najlepszy manager piłkarski! Zapraszam do wspólnej zabawy!

protyper

GoMod-R-@ or ?

98

Tuesday, February 16th 2010, 8:51pm

//Temat oczyszczony ze spamu//

kontynuujcie... :)
//////Kontakt via IRC , PW \\\\\\

protyper@wildguns-team.pl

protyper

GoMod-R-@ or ?

99

Sunday, March 21st 2010, 5:42pm

Odklejam i podbijam. Dyskusje o każdej z nacji prowadzimy tutaj.
//////Kontakt via IRC , PW \\\\\\

protyper@wildguns-team.pl

Server: 201

100

Tuesday, March 23rd 2010, 12:01pm

Ja tam gram indianami bo dobrze mi się nimi gra. Mile widziana jakaś nowa nacja ;p

asiula17

Rekrut

Alliance: młode wilki

101

Monday, July 19th 2010, 6:09pm

indianie

Gram indianami i idzie mi jak narazie idzie dobrze :indian: a indianie nie muszą mieć premium bo grabią o jedną trzecią pojemności kryjówki więcej. :redskin: :redskin: :chainsaw: :werderw: :rocketlauncher: :sniper:

El Munio

Rekrut

Alliance: Carpe Diem

102

Monday, July 26th 2010, 8:26pm

Ja grałem wszystkimi nacjami. Jednak najbardziej spodobali mi się meksykanie. Mają moim zdaniem najlepszą jednostkę - konkwistadorów, którzy są świetni zarówno w obronie ja i w ataku. Spodobali mi się również kabalieros którzy są znakomici w ataku. Meksykanie mają również chyba najmocniejszy mur:)

czsa

Zaawansowany

Server: 6

103

Monday, July 26th 2010, 9:01pm

tak lecz ten czas werbowania woja plus koszty jak ci ktoś rozwali konkwiste i potem zacznie cie odwiedzac o róznych porach dnia i nocy to naprawde jest ciezko sie zregenerowac

rycerze hardcoru zawsze walczą do oporu!!!!!!! !

cheester

Rekrut

104

Tuesday, July 27th 2010, 3:11am

Według mnie Meksykanie najlepsi :) wystarczy zobaczyc statystyki np Top 20 wiekszosc to meksykanie. Sam nimi gram i jestem zadowolony :)
Szybsza budowa, lepszy mur i kawaleria znakomita kabalieros na maxa rozbudowani plus 5 gwiazdek robia swoje :):)
ŻYJE, GRAM TYLKO DLA NIEGO :);). NA ZAWSZE RAZEM, KOCHAM CIĘ :):)[/size]

El Munio

Rekrut

105

Tuesday, July 27th 2010, 11:38am

Koszty werbowania konkwistadorów są bardzo wysokie ale to jest najbardziej wszechstronna jednostka w grze. Mają wyrównany atak i obronę. Nie musisz tutaj wybierać czy wolisz grać defensywnie czy ofensywnie bo oni poradzą sobie zarówno w obronie jak i w ataku. Jesli ktoś jednak jest meksykaninem i chce grać ofensywnie to polecam kabalieros. Są szybcy i tani. Jeśli wyszkoli ich się w ataku na max to chyba żadna jednostka deff nie jest w stanie ich pokonać.

asiula17

Rekrut

106

Wednesday, July 28th 2010, 10:35am

konkwistador

Nie rozumiem dlaczego prawie wszyscy atakują konkwistadorami czy wy nie możecie zrozumieć że jest to jednostka def z dobrym atakiem do ataku u meksykaninów używa się kabalierosów i el mariachi :mexican:

This post has been edited 1 times, last edit by "asiula17" (Jul 28th 2010, 3:16pm)

El Munio

Rekrut

107

Wednesday, July 28th 2010, 10:46am

Tylko że kabalieros i el mariachi są słabi w obronie dlatego najlepiej zainwestować w konkwistadorów którzy mają dobry i atak i obronę. Nie ma bardziej wszechstronnej jednostki niż konkwistador dlatego większość osób właśnie w nią inwestuje.

czsa

Zaawansowany

108

Wednesday, July 28th 2010, 12:37pm

szkoda ze niemam juz raportów jak mnie gościu konkwista napadł plus jeden of kabanosów
pierwsi kabaliero wlecieli patrze idzie jeszcze 8 ataków wiec sobie z sojusznikami myślimy nie przetrwamy
ale na szczescie kolejne 7 sztuk to konkwista poleciała i sie udało konkwista nam prawie krzywdy nie robiła przy czym kabaliero owszem czuć było jak nimi uderzył a zieloni wracali do domu po 3-4 w grupie
kabalieros za to ponad 10 sztuk w grupie przetrwalo no i najwazniejsze ponad dwa razy wiecej jako pierwsi ubili niz konkwista która wpadała potem

asiula17

Rekrut

109

Wednesday, July 28th 2010, 3:19pm

Tylko że kabalieros i el mariachi są słabi w obronie dlatego najlepiej zainwestować w konkwistadorów którzy mają dobry i atak i obronę. Nie ma bardziej wszechstronnej jednostki niż konkwistador dlatego większość osób właśnie w nią inwestuje.

Tylko że zamiast stu konkwistadorów można zbudować 200 poncho do obrony i 200 gitarek do ataku.

czsa

Zaawansowany

110

Wednesday, July 28th 2010, 7:57pm

asiula17
chyba jeszcze za krótko grasz.

gazarmac

Rekrut

Server: 8

111

Wednesday, July 28th 2010, 8:09pm

jeżeli chodzi o konkwistę to atakuować nią można tylko w ostateczności, albo gdy już się nie ma innych offów albo mają za daleko, nie ma co konkwa ma może i dobry atak ale przez to że zabiera aż 4 cropy to jest jej dość sporo mniej niż np kabalejros, a dodatkowo koszty badań dla konkwy są sporo wyższe niż u kabanosów,
mam kilka taka samo rozwiniętych wiosek(w sensie ten sam lvl farm) i różnica na korzyść kabalejros to ponad 100 000 w ataku przy mniej więcej tym samym poziomie badań
"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi - Albert Einstein"

asiula17

Rekrut

112

Thursday, July 29th 2010, 4:26pm

asiula17
chyba jeszcze za krótko grasz.

Tak się składa że gram już od pewnego czasu. Grałam wszystkimi nacjami i odnoszę wrażenie że każdy chwali nację którą ma.Zdaję mi się że to ty chyba grasz krócej ode mnie. Właśnie to że konkwistador zjada 4 kłosy a nie tak jak zawadiaka i szturmowiec 3 było dla mnie największym uniedogodnieniem. Wydaję mi się też że kabalieros zbadany tak aby miał tyle samo ataku co konkwistador będzię lepiej wypadał w ataku jako że jest jednostką off a nie tak jak konkwistador def.

This post has been edited 1 times, last edit by "asiula17" (Jul 30th 2010, 1:12pm)

gazarmac

Rekrut

Server: 8

113

Thursday, July 29th 2010, 7:03pm

asiula ma rację oto przykład:
w wiosce gdzie mam 14 lvl farm powołuję 16 grup konkwy razy ich atak na poziomie 1 to daje nam:180x800=144000
za to kabanosów możemy zrobić trochę więcej 20 grup kabanosów i 100 luzem razy atak na poziomie 1 :1100x160=176000

a to wychodzi bez gwiazdek i badań offa, gdzie badania dla kabanosów są znacznie tańsze i szybko wyprzedzają w ataku konkwistę, zreztą tu macie link do obliczeń tory tam wszystko pisze jak byk:
kabanos vs konkwa
"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi - Albert Einstein"

czsa

Zaawansowany

114

Thursday, July 29th 2010, 7:10pm

Tylko że zamiast stu konkwistadorów można zbudować 200 poncho do obrony i 200 gitarek do ataku.
asiula przepraszam cie jeśli cie uraziłem ale wniosek ten nasunął mi sie po tym własnie poscie
bo po kiego grzyba mieszac w jednej wiosce off z defem?

Abelito

Rekrut

Server: 9

115

Friday, July 30th 2010, 5:32pm

A choćby po to, żeby mieć na początek ze sto (czy niechby połowę tego) gitar do grabienia niektórych bandytów i cieciów z okolicy. Różnice są zasadnicze:
- gitary nie zabijają się na ledwo stojącym murze na poziomie pierwszym, którego jeszcze nie ma czym rozwalić do końca;
- gitar nie trzeba wysyłać po trzydziestu, żeby wracały bez strat;
- gitary przyniosą więcej;
- i do tego jeszcze przyniosą to szybciej.
Później jeden czy dwóch wojaków w te czy wewte nie robi różnicy. Ale na początku - i owszem. Poza tym na kiego grzyba tracić cenną infanterię bez potrzeby?
Każdy kilogram obywatela szczególnym dobrem narodu meksykańskiego!

(O, to ostatnie zdanko nawet mi się podoba. Dawno nie zmieniałem sygnatury.)
Każdy kilogram obywatela szczególnym dobrem narodu meksykańskiego!

This post has been edited 1 times, last edit by "Abelito" (Jul 30th 2010, 5:33pm)

asiula17

Rekrut

116

Sunday, August 15th 2010, 9:33pm

asiula przepraszam cie jeśli cie uraziłem ale wniosek ten nasunął mi sie po tym własnie poscie
bo po kiego grzyba mieszac w jednej wiosce off z defem?

Chodziło mi o etap gry w którym masz jedną osadę.

This post has been edited 1 times, last edit by "asiula17" (Aug 15th 2010, 9:34pm)